Grove frokostmuffins - en herlig start på dagen.

Grove frokostmuffins

Disse er grove muffins og passer bra til frokosten, lunsjen eller til kveldskosen. Ta med barna på en bakeøkt, og lag gjerne dobbel porsjon. Godt å ha i fryseren.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 godt moden banan
  • 3 dl kesam mager
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt
  • 12 finhakkede valnøttkjerner
  • 1 dl rosiner

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Mos bananen og bland inn egg.
  3. Bland inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.
  4. Rør godt.
  5. Fyll ca. 16 muffinsformer. Ikke fyll helt opp - de vil heve seg, så 2/3 holder.
  6. Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.
  7. Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og havregryn og ha på toppen før du steker dem.
Del på Facebook